porady
-
Czym zagęścić sos: sprawdzone sposoby, błędy i mity
Mama i teściowa dobrze gotują (serdecznie pozdrawiam mamusię), ale często ich sosy są za rzadkie, spływają, nie trzymają się i…
Czytaj więcej » -
Poradnik: gotowanie mięsa
Pewnie nikogo nie zaskoczę pisząc, że gotowanie mięsa to nie taka prosta sprawa – inaczej gotuje się pierś z indyka,…
Czytaj więcej » -
Poradnik: gotowanie warzyw
Myślę sobie, że nie doceniamy warzyw. Wszyscy wiemy ile w nich dobrego, a mimo to dla większości jest to dodatek…
Czytaj więcej » -
Budowanie profili smakowych
Kompozycja dania to złożony, ale bardzo ciekawy temat, który mam nadzieję zacząć tym postem. Wpis traktuję jako work in progress…
Czytaj więcej » -
BHP w domowej kuchni, czyli co robić żeby się nie zatruć
Procedury haccp to często zmora przedsiębiorców. Wiadomo, że przepisy nie przewidziały każdej możliwej sytuacji i czasami ocierają się o absurdy,…
Czytaj więcej »