blogerzy kulinarni

Wywiad z blogerem: Nicpoń w kuchni

Wpisem tym rozpoczynamy cykl wywiadów z polskimi blogerkami i blogerami kulinarnymi. Każdy z blogerów otrzymuje ten sam zestaw pytań w formie zdania, które trzeba dokończyć. W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Karoliną Nicpoń, autorką bloga nicpońwkuchni.pl.

Karolina gotować uczyła się od  mamy. Bloga prowadzi od 2016 roku i  od tamtej pory jej blog zyskał sporo wiernych czytelników. W swoich przepisach uwzględnia potrzeby osób z nietolerancjami i alergiami pokarmowymi – na blogu znajdziesz przepisy bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie oraz bez cukru. Poza tym jest mamą, żoną, fotografem kulinarnym, pisze ebooki, przygotowuje kursy i fotografuje. 

Zapraszam do przeczytania wywiadu.

Gotowanie to dla mnie…

codzienna czynność, która mimo że jest obowiązkiem, no bo muszę codziennie coś ugotować dla rodziny, daje mi mnóstwo satysfakcji i rozwija moją kreatywność.

Najbardziej lubię jeść…

Tu bym postawiła kropkę 😉 Generalnie lubię po prostu jeść. Lubię próbować nowych potraw, smakować. Bardzo mało jest potraw, których nie lubię. Jeśli bym miała powiedzieć konkretnie jaka jest moja ulubiona potrawa, to  byłaby to pizza. Najlepiej w prawdziwie włoskim stylu, z cienkim ciastem i  prostymi składnikami.

Mój blog kulinarny jest dla mnie…

misją, sposobem na niesienie pomocy osobom, które muszą wprowadzić dietę eliminacyjną u siebie lub swoich dzieci. Dzielę się moim doświadczeniem i przepisami na dania bezglutenowe czy bez nabiału i staram się udowadniać, że gotowanie bez alergenów nie jest wcale takie trudne. Wiadomości od czytelników, którzy to odkrywają dzięki moim przepisom, dają mi mnóstwo radości.

Moje kulinarne marzenie to…

Miesiące spędzone w jakiejś tradycyjnej wiejskiej chatce przy Morzu Śródziemnym i uczenie się się podczas wspólnego gotowania tradycyjnych śródziemnomorskich potraw  od tamtejszej gospodyni.

Życie poza gotowaniem…

to dzieci. Jeśli nie gotuję, to spędzam czas z rodziną. Mam trójkę dzieci, więc jest co robić 🙂

Mój ulubiony kucharz to…

…Jamie Oliver bo jest pozytywny i gotuje prosto i bez spiny. 🙂 Bardzo lubię jego przepisy.

Gdybym nie interesowała się gotowaniem to…

pewnie po prostu pracowałabym na etacie i zajmowała się dziećmi. Zainteresowanie gotowaniem doprowadziło mnie do założenia bloga, a założenie bloga doprowadziło do zainteresowania  fotografią. Teraz fotografią kulinarną zajmuję się też zawodowo…

Dziękuję za rozmowę i życzę dalszych sukcesów.

Pokaż więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button